San Ramon Caffee: harmónia a mindennapokban!

Picture of sanramon

Meggyőződésünk, hogy Magyarországon is egyre fontosabb a minőség, a prémium érzés. 
A prémium kategóriába tartozó kávéink számunkra a minőséget jelentik, egy ízélményt, amit minden kávészerető embernek át kell élnie! 

Ezt az élményt érheted el, ha megízleled a San Ramon kézműves kávéinkat.

Mitől kézműves?

A kézműves kávét nem az ereje miatt isszuk, nem mondhatjuk rá, hogy „jó erős fekete”. A kézműves kávé savassága, koffeintartalma is gyengébb az ipari kávéknál. Színe világosabb.

A különlegesség, a kávé minősége és ízharmóniája nagyrészt a pörkölőmester szakértelmén, állhatatos munkáján múlik. Nem csupán szenvedéllyel, szeretettel és szakértelemmel fordul az  alapanyaghoz, hanem a kávé pörkölését is kiemelt minőségi szinten végzi. 
A kézművesség legfontosabb ismérve, hogy a pörköléshez gondosan válogatott, jó minőségű, kézi szüretelésű, érett kávészemek szolgálnak alapanyagul.

A San Ramon kávék dél-amerikai, valamint afrikai magaslati termőföldekről származnak, melyek jutazsákokban szállítva jutnak el Magyarországra. Ezeknél a prémium és specialty kávéknál a legjobb termesztési feltételeket biztosítják.  A kávészemeket lassú pörköléssel és kiemelt figyelemmel pörkölik, szemben az ipari, nagy mennyiségű, gyors pörkölésű eljárással. Ez körülbelül 10-15 perc, ennek során az illatanyagok és az aromák egyaránt felszabadulnak. A pörkölési szint is meghatározza a kávé minőségét. A kézműves pörkölés alkalmazkodik a kávé fajtájához, mégpedig annak érdekében, hogy a savasság, a testesség, a keserűség és az édesség megalkossa a kávé ízkarakterét.

A gondos odafigyelés nem csupán a kávé pörkölésénél, hanem a tárolásánál és szállításánál is jelen van.

Mindezek összessége az, ami megvalósítja a kézműves kávézás harmonikus élményét, ezáltal gondoskodást, odafigyelést, minőséget kapsz egyetlen csészében!

Ridikül magazin (ridikulmagazin.hu)

san ramon caffee

Kávéházak

Nagy esemény történt a házunk táján, megnyitottuk – egyelőre elvitelre – a kávéházunkat. ASan Ramon kávéház a Tompa utcában található. (15/a). Ennek az örömére utána jártam,hogyan is alakultak ki a kávéházak. A kávéház eredetileg egy olyan vendéglátóipari egységnek számított, ahol csak kávét szolgáltak fel. Az első kávéházak az 1550-es években,

Tovább olvasom »
bialetti történelem

A kotyogós kávéfőző és a Bialetti története

A szinte minden háztartásban megtalálható ikonikus szerkezet a kotyogós útja, mellyel könnyen és egyszerűen bárki tud kávét főzni, több, mint száz évvel ezelőtt indult el..  Az olasz Bialetti és a kotyogós sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját félkész alumínium termékek gyártására.  Alfonso Bialetti 1933-ban jelent meg a piacon a Moka Express zseniális ötletével. Az Art Deco kialakításával a kotyogós kávéfőző forradalmasította a kávéfőzés módját, és lehetővé

Tovább olvasom »
kávé történelem

Kávé történelem

Reggelente álmosan és vágyakozva nézzük, ahogy ez a fekete nedű lassan lecsorog a csészénkbe, finom illattal tölti be a lakást, és erőt ad, hogy útnak induljunk. A kávé mára már a mindennapok része, számtalan variációban létezik, sokféleképpen fogyasztjuk. Vajon mikor ismerkedtünk meg vele? Mióta tart a barátságunk? Lássunk egy kis

Tovább olvasom »
0
    0
    Kosaram
    A kosarad jelenleg üresVissza a vásárláshoz