cappuchino

Óh kávé, Te csodás!

Picture of sanramon

Reggel felkelsz és még félálomban elkúszol a kávéfőzőhöz, lefőzöd a napi első kávédat és addig nem vagy hajlandó semmit csinálni, amíg le nem ültél és szétborzolt hajjal meg nem ittad ezt a fekete csodát. Ismerős? Világszerte rengeteg ember kezdi így a napját.
De belegondoltál abba, hogy a kávé, ami elengedhetetlen kelléke a reggelednek a világ legnépszerűbb itala? Évente 500 MILLIÁRD csésze kávét fogyasztunk el, így a kávé a világ legnagyobb forgalmú árucikke a nyersolaj után.

Oh kávé Te csodás

1675-ben II. Károly angol király kiáltványt adott ki a kávéházak betiltásáról. Azt mondta, hogy ezeken a helyeken találkoztak olyan emberek, akik próbáltak ellene szövetkezni. Olaszországban csak VIII. Kelemen pápa találta ízletesnek a kávét, és ő oldotta fel azt a tilalmat is, amely régóta megtagadta a keresztényektől a kávé élvezetét. Ez idő előtt csak a hitetlenek fogyaszthatták el ezt a varázslatos italt.

Körülbelül 65 országban termesztenek kávét és a legtöbb az egyenlítő környékén, a trópusokon helyezkedik el. Bizony, az ital, ami nélkül reggel nincs kedved elindulni otthonról több ezer kilómétert utazik, hogy felébresszen téged és a legjobb beszélgetések elindítója legyen.

A koffein, amelyről tudjuk, hogy a kávéban található isteni csoda, fokozza egyes fájdalomcsillapítók, különösen az aszpirin és a paracetamol hatását. Ha tejet adsz a kávéhoz, az gyengíti a koffein hatását és testünk sokkal lassabban szívja fel, mikor hozzáadódik a tejzsírtartalom. Körülbelül 30-60 perc mire a koffeintartalom a véredben eléri a csúcsszintet, de mégis az első korty után érzed az energiát és készen állsz a nap kihívásait legyőzni. A koffein már pár perccel azután kimutatható a véredben, hogy megittad a kávédat. Ráadásul azoknál a nőknél, akik nem isznak rendszeresen kávét a koffein akár a szexuális étvágyat is fokozhatja! Oh kávé, Te csodás!

Kávé közösen

Azt hiszem itt az ideje lefőzni egy finom kávét és ehhez nem is lehetne jobb választás, mint egy San Ramon Caffee.
Feliratkoztál már hírlevelünkre? Ha olcsóbban szeretnél vásárolni tőlünk tedd meg gyorsan, hiszen most 10%-os kupont adunk minden feliratkozónknak!
Nézz szét termékeink között és vásárolj most akciós árakon! https://www.sanramon.hu/termekkategoria/termekeink/

Forrás:

https://www.kimberleycoffee.com.au/
http://moments.arkadbudapest.hu/
https://www.agiboo.com/

san ramon caffee

Kávéházak

Nagy esemény történt a házunk táján, megnyitottuk – egyelőre elvitelre – a kávéházunkat. ASan Ramon kávéház a Tompa utcában található. (15/a). Ennek az örömére utána jártam,hogyan is alakultak ki a kávéházak. A kávéház eredetileg egy olyan vendéglátóipari egységnek számított, ahol csak kávét szolgáltak fel. Az első kávéházak az 1550-es években,

Tovább olvasom »
bialetti történelem

A kotyogós kávéfőző és a Bialetti története

A szinte minden háztartásban megtalálható ikonikus szerkezet a kotyogós útja, mellyel könnyen és egyszerűen bárki tud kávét főzni, több, mint száz évvel ezelőtt indult el..  Az olasz Bialetti és a kotyogós sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját félkész alumínium termékek gyártására.  Alfonso Bialetti 1933-ban jelent meg a piacon a Moka Express zseniális ötletével. Az Art Deco kialakításával a kotyogós kávéfőző forradalmasította a kávéfőzés módját, és lehetővé

Tovább olvasom »
kávé történelem

Kávé történelem

Reggelente álmosan és vágyakozva nézzük, ahogy ez a fekete nedű lassan lecsorog a csészénkbe, finom illattal tölti be a lakást, és erőt ad, hogy útnak induljunk. A kávé mára már a mindennapok része, számtalan variációban létezik, sokféleképpen fogyasztjuk. Vajon mikor ismerkedtünk meg vele? Mióta tart a barátságunk? Lássunk egy kis

Tovább olvasom »
0
    0
    Kosaram
    A kosarad jelenleg üresVissza a vásárláshoz