kávé és a művészet

Kávé és a művészet

Picture of sanramon

A múzsa

Ez a csodálatos frissítő nedű rengeteg művészt megihletett. Johann Sebastian Bach például írt egy művet Schweigt stille, plaudert nicht (Maradj csendben, ne fecsegj) címmel, amelyet Kávékantáta néven is ismernek. A vidám darabban egy apa vitatkozik kávéfüggő lányával, akinek szerinte azért nincs udvarlója, mert túl sok kávét iszik.

De Johnny Cash is csak egy kávéra akar beugrani rég nem látott barátjához a Cup of coffee című számában. 

Beethoven is nagy kávérajongó hírében állt, és a beszámolók szerint mindig egészen pontosan 60 szem kávéból készítette el az adagját. 

Feltűnik az ital a festők körében, például Van Gogh csendéletén is, és a művész egyik leghíresebb alkotása a Kávézó terasza este.

Maria Aristidou brit művész festményei elképesztőek, de ami igazán érdekessé teszi művészetét, az a kávé! A festőnő festék helyett kávét használ és teszi mindezt hatalmas tehetséggel és kreativitással.

maria aristidou kávé és a művészet

„Kávéval olyan festeni, mint vízfestékkel, sok különböző terméket használhatsz annak érdekében, hogy a megfelelő árnyalatot kapd.” mondta Maria, aki hasonlóan bánik a kávéval is, mint bármely más festékkel, a különböző kávéfajtákat, márkákat próbálgatja annak érdekében, hogy azt az árnyalatot kapja, amit szeretne. Elképesztő, hogy csupán a kávéval mennyi – mennyi árnyalatot lehet létrehozni, így még élethűbbé varázsolva a képet. A kávéval való festés akár egy új művészeti ágat is teremthet, melynek segítségével a képek gazdagabb, melegebb árnyalatot kapnak, hasonlóan a szépia effekthez.

A festőnő maga is szereti a kávét így a vele való festés igazi élmény lehet számára. A kávéval nem csak magunknak okozhatunk örömet, hanem mások számára is élvezhető és maradandó értéket hozhatunk létre.

Maria Aristidou kávé és a művészet

Antik sztár

A régiségek kedvelői körében nagy népszerűségnek örvendenek a különféle, kávézáshoz kapcsolódó kellékek és eszközök. A legnépszerűbb hazai aukciós oldalon mindig több száz ilyen árut hirdetnek, fémdobozoktól kezdve pörkölőkön át a tekerős kézi darálókig, a porcelán kávéskészletekről és kancsókról más nem is beszélve. A legdrágább termék ebben a kategóriában jelenleg egy kézzel festett, perzsa mintás Herendi kávéskanna, amelynek bolti ára 1 050 000 forint volt, ám most a piactéren 650 ezer forintért.

Forrás:

https://femina.hu/
https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou/
A kávé rabjai – avagy akiknek a kávé dupla élvezet – Szép világunk magazin

san ramon caffee

Kávéházak

Nagy esemény történt a házunk táján, megnyitottuk – egyelőre elvitelre – a kávéházunkat. ASan Ramon kávéház a Tompa utcában található. (15/a). Ennek az örömére utána jártam,hogyan is alakultak ki a kávéházak. A kávéház eredetileg egy olyan vendéglátóipari egységnek számított, ahol csak kávét szolgáltak fel. Az első kávéházak az 1550-es években,

Tovább olvasom »
bialetti történelem

A kotyogós kávéfőző és a Bialetti története

A szinte minden háztartásban megtalálható ikonikus szerkezet a kotyogós útja, mellyel könnyen és egyszerűen bárki tud kávét főzni, több, mint száz évvel ezelőtt indult el..  Az olasz Bialetti és a kotyogós sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját félkész alumínium termékek gyártására.  Alfonso Bialetti 1933-ban jelent meg a piacon a Moka Express zseniális ötletével. Az Art Deco kialakításával a kotyogós kávéfőző forradalmasította a kávéfőzés módját, és lehetővé

Tovább olvasom »
kávé történelem

Kávé történelem

Reggelente álmosan és vágyakozva nézzük, ahogy ez a fekete nedű lassan lecsorog a csészénkbe, finom illattal tölti be a lakást, és erőt ad, hogy útnak induljunk. A kávé mára már a mindennapok része, számtalan variációban létezik, sokféleképpen fogyasztjuk. Vajon mikor ismerkedtünk meg vele? Mióta tart a barátságunk? Lássunk egy kis

Tovább olvasom »
0
    0
    Kosaram
    A kosarad jelenleg üresVissza a vásárláshoz