mit árul el rólad a kávéd

Mit árul el rólad a kávéd?

Picture of sanramon

 

Szereted a kávét? Te is azzal indítod a napod? Tudtad, hogy kávézási szokásod sok mindent elárul rólad?


Dr. Gary L. Wenk pszichológus szerint azért érzed jól magad a kávétól, mert az agyad szinte minden jutalmazáshoz kapcsolódó részét stimulálja. Ez magyarázza az agy és a kávé közötti kapcsolatot. Mindenki más és más kávéfajtát szeret, és ez árulkodik a személyiségről.

Most nézzük meg, hogy bizonyos kávézási szokások milyen jellemvonásra utalnak:

Aki az eszpresszó kávét részesíti előnyben, az ösztönösen jó vezetőnek született. Keményen dolgozik, keményen játszik! Tudja hogyan kell a feladatokat hatékonyan elvégzeni. Természetesen élvezi a kávé ízét, ám a kávé leginkább arra szolgál, hogy minden reggel tökéletesen induljon.

A dupla kávét imádó ember rendkívül logikusan gondolkodik. Praktikus és nem álmodozik, céljait el is éri. Azonban előnybe részesíti azt, ha megmondják mit és hogyan csináljon. Extra koffeinre van szüksége a jó teljesítményhez.

A Cappuccino kedvelő egy rendkívül kifinomult egyéniség. Kiváló stílus-érzékkel rendelkezik, nem szereti a durva vicceket. Jó kapcsolatépítő Általában a társaság középpontja. Számára a kávé választás is azt jelenti, hogy stílusosan induljon a nap.

Aki a hagyományos fekete kávét kedveli nagyon minimalista életet él. Nincs szüksége divatos ékszerekre, csillogásra. A divatban és az életben is inkább a személyesebb holmikat választja. Hajlamos azonban a hangulatingadozásra. Nagyon őszinte, ezért megbíznak benne az emberek. Kerüli a káoszt.

A tejeskávé-cukorral fanok megosztó személyiségek. Egyfelől szervezettek és komolyak, másfelől szeretnek lustálkodni Mindig megpróbálják megtalálni a tökéletes egyensúlyt az agy logikai és kreatív része között. Minimalista természetük élvezi a kávé ízét, spontán oldaluk pedig a cukor zamatát. Egy csésze kávé, tejjel és cukorral segít abban, hogy készen álljanak egy produktív napra.

Egy nagyon magabiztos ember az, aki a jegeskávét szereti. Szereti, ha dicsérik, nem bírja a durvaságot, mindig kiáll a véleménye mellett. Mindegy milyen évszak van, megtalálja az élet értelmét télen és nyáron is. Szeret a hűs kávéval a kezében sétálni.

Latte Machiato kedvelők nehezen döntenek. Lazák, és ezért nem rágódnak minden apróságon, nem aggodalmaskodnak. A képzeletük irányít, emiatt több idő kell a döntés meghozataláig, ezért tűnik úgy, hogy nehezen döntenek. A kávé számukra egy komfort, mert megérdemlik!

Kávét édesítőszerrel fogyasztók nem merik teljesen átengedni magukat az élvezeteknek. Kontrollálják a vágyaikat, fontos, hogy mit szólnak mások. Az élet számukra a másoknak való megfelelésről szól. Talán nem is ismerik önmagukat.

A kávé fajtája tehát árulkodik a személyiségünkről, és bármilyen fajtára is esküszünk egy biztos:

 „A kávé legyen forró, mint a pokol; fekete, mint az ördög; tiszta, mint az angyal; édes, mint a szerelem”.

Charles Maurice de Talleyrand-Périgord

Forrás:
https://femina.hu/ezo/kave-cukor-szemelyiseg/
https://harmonet.hu/cimkek/419/kave

san ramon caffee

Kávéházak

Nagy esemény történt a házunk táján, megnyitottuk – egyelőre elvitelre – a kávéházunkat. ASan Ramon kávéház a Tompa utcában található. (15/a). Ennek az örömére utána jártam,hogyan is alakultak ki a kávéházak. A kávéház eredetileg egy olyan vendéglátóipari egységnek számított, ahol csak kávét szolgáltak fel. Az első kávéházak az 1550-es években,

Tovább olvasom »
bialetti történelem

A kotyogós kávéfőző és a Bialetti története

A szinte minden háztartásban megtalálható ikonikus szerkezet a kotyogós útja, mellyel könnyen és egyszerűen bárki tud kávét főzni, több, mint száz évvel ezelőtt indult el..  Az olasz Bialetti és a kotyogós sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját félkész alumínium termékek gyártására.  Alfonso Bialetti 1933-ban jelent meg a piacon a Moka Express zseniális ötletével. Az Art Deco kialakításával a kotyogós kávéfőző forradalmasította a kávéfőzés módját, és lehetővé

Tovább olvasom »
kávé történelem

Kávé történelem

Reggelente álmosan és vágyakozva nézzük, ahogy ez a fekete nedű lassan lecsorog a csészénkbe, finom illattal tölti be a lakást, és erőt ad, hogy útnak induljunk. A kávé mára már a mindennapok része, számtalan variációban létezik, sokféleképpen fogyasztjuk. Vajon mikor ismerkedtünk meg vele? Mióta tart a barátságunk? Lássunk egy kis

Tovább olvasom »
0
    0
    Kosaram
    A kosarad jelenleg üresVissza a vásárláshoz