A kézműves kávé-t nem az ereje miatt isszuk, nem mondhatjuk rá, hogy „jó erős fekete”. A kézműves kávé savassága, koffeintartalma is gyengébb az ipari kávéknál. Színe világosabb.
A különlegesség, a kávé minősége, ízharmóniája nagyrészben a pörkölőmester szakértelmén, állhatatos munkáján múlik. Nem csupán szenvedéllyel, szeretettel, szakértelemmel fordul a kávéhoz, mint alapanyaghoz, hanem a kávé pörkölését egy minőségibb szinten végzi. A kézművesség legfontosabb ismérve, hogy a pörkölésre gondosan válogatott, jó minőségű, kézi szüretelésű, érett kávészemek szolgálnak alapanyagul. A San Ramon kávé dél-amerikai, valamint afrikai magaslati termőföldekről származik, melyek jutazsákokban szállítva jutnak el magyarországra. A szemek pörkölési idejére, szemben az ipari, nagy mennyiségű, gyors pörköléssel, a lassú pörkölés jellemző. Ez kb.10-15 perc, mely során az illatanyagok és az aromák felszabadulnak. A pörkölési szint is meghatározza a kávé minőségét. A kézműves pörkölés alkalmazkodik a kávé fajtájához, annak érdekében, hogy a savasság, a testesség, a keserűség és az édesség megalkossa a kávé ízkarakterét.
A gondos odafigyelés nem csupán a kávépörkölésnél, hanem a
tárolásnál, szállításnál is jelen van.
Mindezek összessége az, ami megvalósítja, a kézműves kávézás
harmonikus élményét, ezáltal gondoskodást, odafigyelést, minőséget kapsz
egyetlen csészében!